معرفی کدینگ حسابداری در نرم افزار جامع حسابداری سانیران
کدینگ حسابداری چیست
به روال انتساب اعداد یا نهادها به داده ها ، برای افزایش سرعت جستجو در پایگاه داده گفته می شود.
در هر نرم افزار حسابداری کدینگ حسابداری متناسب با هر سازمان ، حسابدار ، شرکت و یا هر واحد تجاری می تواند متفاوت باشد و می توان هر کدینگ حسابداری را با توجه به نیاز موسسه خود پایه برنامه ریزی کرد. کدینگ های حسابداری می توانند بسیار ساده و یا بسیار پیشرفته باشند که به این منظور هر کدام دارای توضیحات خاص خود می باشد.
حال که متوجه شدیم کدینگ حسابداری چیست در زیر با انواع کدینگ حسابداری ، و یک نمونه کدینگ حسابداری استاندارد آشنا می شویم.
انواع کدینگ حسابداری
کدینگ حفظی
به فرآیند مخفف کردن کلمات به چند حرف که نمایانگر معنی آن کلمه هستند کدینگ حفظی می گویند. برای مثال “ح.ک” به جای “حساب کل” یا “ک.گ” به جای “کد گروه” و یا “ج . ک” به جای “جمع کل”
کدینگ متوالی
هنگام که از اعداد به صورت پی در پی برای انتساب به داده ها استفاده می کنیم از کدینگ متوالی بهره برده ایم که به کدینگ سریالی نیز مشهور است. در یک دفتر کل ، می تواند در یک ستون ردیف شود . به عنوان مثال به ترتیب۰۰، ۰۱، ۰۲، ۰۳ و به همین ترتیب .
کدینگ سلسله مراتبی
کدهای سلسله مراتبی کدهایی هستند که حسابدار می تواند در صورت نیاز آنها را به صورت ساختار یافته و منطقی تا بی نهایت گسترش دهد. شبیه به رده بندی دهدهی دودویی در کتابداری است.
کدینگ توده ای
در حسابداری به معنی اعدادی است که یک نفر می تواند به یک حساب در یک دوره ی مالی در طول دوره ی دفتر داری بدهد. این نوع کدینگ را کدینگ حسابداری توده ای می نامند.
کدینگ وجهی
کدینگ وجهی را می توان همانند یک قرارداد استاندارد برای انتساب به داده ها پیاده سازی کرد. در حسابداری یک سری از گروه اعداد است که نشان دهنده عنوان های متفاوتی است . اگر حسابدار دفاتر یک خرده فروشی را در دست دارد ، برای مثال ، می تواند بگوید وجه ۱ یا گروه ۱ نشانگر دپارتمان های مختلف در فروشگاه است ، وجه دوم نشانگر انواع مختلف هزینه هایی است که فروشگاه می تواند متحمل شود و وجه سوم شامل زیرگروه های بخش دوم (وجه دوم ) می شود .