تغییر سال مالی و مزایای آن نرم افزار جامع حسابداری سانیران
کدام شرکت ها باید سال مالی خود را تغییر دهند؟
تغییر سال مالی، یا انتخاب سال مالی که منطبق با سال شمسی نباشد، فوایدی دارد که صاحبان سهام شرکتها تاکنون به آن توجه نداشتهاند و در مصاحبه با آنها، اکثراً، از امکان تغییر، اطلاع ندارند. تغییر و انتخاب سال مالی که منطبق با سال شمسی نباشد برای گروههای ذیل پیشنهاد میشود:
۱- شرکتهایی که در ماه منتهی به پایان سال مالی، کمترین میزان موجودی انبار را دارند، میتوانند محدودهای را انتخاب کنند که انجام و هزینه انبارگردانی آن به سهولت و ارزانتر تمام شود.
۲- شرکتهایی که تمایل دارند اطلاعات مالی سالانۀ آنها منطبق با شرکتهای همکار خارجی باشد، میتوانند سالی منطبق با سال میلادی انتخاب کنند یعنی از ۱۱/۱۰ لغایت ۱۰/۱۰ سال بعد.
۳- شرکتهایی که عضو شرکتهای گروه شرکت مادر هستند و سال مالی آنها با همدیگر منطبق نیست، میتوانند هماهنگ شوند.
۴- شرکتهایی که مثلاً در ۴ ماهه یا ۶ ماهه ابتدای سال شمسی ترافیک کاری دارند و باید جوابگوی مشتریان خود باشند، میتوانند سال مالی خود را به نیمه دوم سال تغییر دهند. با مطالعهای که روی سالهای مالی موسسات حسابرسی انجام شده است، مشخص شده است، عمده موسسات حسابرسی سال مالی متفاوتی نسبت به سال شمسی دارند و علت آن تنها به دلیل ترافیک فعالیت ۴ ماهۀ آنها است که با آن آشنا هستید.
۵- شرکتهایی که قصد دارند دوره بستن حسابها، انجام حسابرسی مالی و برگزاری مجمع و انجام حسابرسی مالیاتی تا ۲۹ اسفند ماه تمام شود، میتوانند سال مالی منتهی به ۳۱ مرداد ماه را انتخاب کنند.
در این صورت، امور مالی وظیفۀ بستن حسابها، تهیۀ صورتهای مالی و اظهارنامه مالیاتی را در فصل پاییز انجام میدهد.
همچنین حسابرسی مالی و مالیاتی با هزینه کمتری صورت میپذیرد (در نیمه دوم سال معمولاً حسابرسان ظرفیت مازاد دارند) و کارکنان و مدیران از تعطیلات نوروزی و تابستان استفاده کامل میبرند و ضمناً زمان رسیدگی ممیزین محترم مالیاتی معمولا در نیمه دوم سال صورت میپذیرد.
بنابراین، با فرصت مناسب، طرفین به بحثهای مالیاتی میپردازند. از طرف دیگر تهیه دفاتر قانونی و تحویل اظهارنامه مالیاتی در زمانی انجام میشود که حضور ارباب رجوع در ادارات مربوطه کاهش یافته است.
بنابراین، هر شرکتی میتواند تعریفی برای سال مالی خود انجام دهد و نسبت به تغییر آن اقدام کند.
بیش از ۹۹ درصد شرکتها سال مالی شمسی را انتخاب کردهاند که با مطالعه موضوع فعالیت شرکت، ترافیک کاری، مباحث پرسنلی، مراجعات به ادارات و سازمانهای دولتی و سایر مثالهایی که در این نوشتار آمده است میتوانند نسبت به تغییر سال مالی اقدام کنند.
اگر این اقدام صورت پذیرد پلهای از ارتقای فرهنگ شرکت داری طی شده است. (در مورد نحوه تغییر آن حتما با بازرس شرکت مشاوره شود)