اصطلاح کدینگ شناور در نرم افزار حسابداری/سانیران
اصطلاح کدینگ شناور در سیستم های حسابداری به معنای انعطاف پذیری در چیدمان و ارتباطات مابین حسابها ست. از این رو سیستم هایی با رویکرد گزارشات داینامیک و منعطف استفاده از کدینگ شناور را جزو الزامات خود می دانند.
در سیستم کدینگ سانیران و نرم افزار های حسابداری که از کدینگ شناور استفاده می کنند، اصول کاربری از این حساب ها به این گونه است که: در ابتدا تا یک تعداد مشخص از سطوح حسابها مثلا گروه، کل یا معین به صورت ایستا و استاتیک تعریف می شوند و در ادامه در سایر سطوح، حسابها بصورت شناور با این سطوح ایستا و ثابت ارتباط برقرار می کنند.
یکی از مزیت های استفاده از کدینگ شناور این است که در این سیستم ها هر تفصیل یا حساب جزء، صرفاً یکبار در سیستم و توسط کاربر تعریف گردیده و سپس در هر نوع حساب از آن استفاده می گردد. به مثال زیر توجه کنید:
در یک شرکت آقای محمد احمدی به عنوان کارمند شرکت مشغول به کار می باشد. از طرفی این فرد به عنوان کار پرداز یا تنخواه دار و یا پرسنل بازرگانی فروش نیز مشغول به کار است.
استفاده از این شخص در سیستم های با ساختار درختی و غیر شناور، مستلزم تعریف این شخص یکبار به عنوان پرسنل شرکت ، یکبار به عنوان کارپرداز ، یکبار به عنوان تنخواه دار و …….. می باشد. ولی در کدینگ شناور شخص یکبار تعریف گردیده و در هر حساب، مثلا حقوق پرداختنی، تنخواه گردان، کارپردازان و غیره ارتباط داده می شود.
حسن استفاده از این روش علاوه بر عدم ورود اطلاعات تکراری و موازی، استفاده از گزارشات دقیق و بدون خطا می باشد. در حالت گزارش گیری این نوع کدینگ شخص یکبار انتخاب شده و کلیه حساب های مرتبط با آن به صورت یکجا گزارش می شود.