حساب فروش
حساب فروش حسابی است که برای ثبت کالاهای فروش رفته مورد استفاده قرار میگیرد.
لازم به تأکید است که فقط هنگام فروش کالاهایی که قبلاً به منظور فروش خریداری شدهاند، حساب فروش بستانکار میشود و اگر مؤسسه دارایی را قبلاً به منظور فروش، خریداری نکرده باشد، هنگام فروش آن حساب دارایی مربوطه بستانکار میشود.
هنگام فروش کالا، صندوق یا حسا بهای دریافتنی، بدهکار و ((حساب فروش)) بستانکار میشود.
ثبت حساب های فروش
همان طور که میدانید، در روش ادواری، هنگام فروش کالا اگر فروش نسیه باشد، حسابهای دریافتنی و اگر فروش نقدی باشد، حساب صندوق (وجه نقد) بدهکار و حساب فروش بستانکار میشود.
هنگام فروش کالا، ((حساب فروش)) بستانکار میشود.
برای تشریح نحوۀ ثبت فروش کالا به مثالهای زیر توجه نمایید:
مثال۱: مؤسسۀ بازرگانی حمیدی در تاریخ ۸۱/۲/۲۰ مبلغ ۱,۴۸۰,۰۰۰ ریال کالا به صورت نقد به فروش رساند. نحوه ثبت رویداد فوق در دفتر روزنامۀ مؤسسۀ حمیدی به صورت زیر است:
مثال۲: مؤسسۀ بازرگانی حمیدی در تاریخ ۸۱/۲/۲۶ مبلغ ۸۹۰,۰۰۰ ریال کالا به صورت نسیه به فروش رساند. نحوه ثبت رویداد فوق در دفتر روزنامه مؤسسه حمیدی به صورت زیر است:
مثال۳: مؤسسۀ بازرگانی حمیدی در تاریخ ۸۱/۳/۱۰ مبلغ ۱,۲۷۰,۰۰۰ ریال کالا به فروش رساند و مبلغ ۶۶۰,۰۰۰ ریال آن را به صورت نقد دریافت کرد. نحوه ثبت رویداد فوق در دفتر روزنامه مؤسسۀ حمیدی به صورت زیر است:
دریافت وجه فروش های نسیه
اگر مؤسسه کالایی را به صورت نسیه به فروش برساند، خریدار باید وجه مورد نظر را در تاریخ تعیین شده به فروشنده پرداخت نماید.
در این صورت در دفاتر فروشنده، ((حساب وجوه نقد)) یا صندوق، بدهکار و ((حسابهای دریافتنی)) بستانکار میشود.
برای تشریح این موضوع فرض کنید وجه فروش نسیه مورخ ۸۱/۲/۲۶ مبلغ ۸۹۰,۰۰۰ ریال در تاریخ ۸۱/۳/۲۶ به مؤسسۀ بازرگانی حمیدی پرداخت شده باشد. این رویداد به صورت زیر در دفتر مؤسسۀ بازرگانی حمیدی ثبت میشود: