حسابداری عیدی سالانه
نرم افزار حقوق و دستمزد
حسابداری عیدی سالانه
به موجب ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی، کلیۀ کارفرمایان مکلف اند به هر یک از کارگران خود قانون کار به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش بپردازند، مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.
در ابتدای هر دوره مالی مبلغ عیدی و پاداش سالانه بر اساس تجربیات گذشته برآورد می گردد. سپس عیدی و پاداش ماهانه را محاسبه و حساب ” حساب هزینه حقوق و دستمزد عیدی و پاداش “بدهکار و حساب “ذخیره عیدی و پاداش” بستانکار می شود.
دلیل برآورد مبلغ عیدی و پاداش سالانه در ابتدای دوره مالی و ثبت ماهانه آن این است که بهتر است هزینه مربوط به عیدی و پاداش در طی سال سرشکن شده و فقط در ماه پرداخت عیدی (عموما اسفندماه) به حساب هزینه منظور نگردد و هزینه یک ماه به صورت انفجاری افزایش نیابد.
اسناد حسابداری مربوط به عیدی و پاداش:
الف( صدور سند عیدی و پاداش ماهانه
این سند معادل یک دوازدهم مبلغ عیدی و پاداش سالانه ، در پایان هر ماه انجام می گیرد:
با توجه به اینکه برآورد مبلغ عیدی و پاداش کارکنان در ابتدای دوره مالی و قبل از صدور احکام قطعی حقوق پرسنل انجام می گیرد ، ممکن است در پایان دوره نیاز به ثبت تعدیلی برای انطباق مبلغ ذخیره عیدی و پاداش با مبلغ احکام باشد.
لازم به ذکر است که مازاد کل حقوق و مزایای کارگر در طول سال به علاوه مبلغ عیدی سالانه وی ، نسبت به معافیت مالیاتی سالانه حقوق، مشمول ۱۰ % مالیات خواهد شد. (نسبت به مازاد پنج برابر مبلغ معافیت، این نرخ ۲۰ % خواهد شد).
تخصصی نرم افزار با ما در تماس باشید:
۰۲۱-۵۳۸۶۳
مطالب پیشین:
اسناد حسابداری مربوط به حسابداری حقوق و دستمزد